ЄС спрогнозував наслідки блокади РФ на Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС спрогнозував наслідки блокади РФ на Чорному морі

ЄС спрогнозував наслідки блокади РФ на Чорному морі
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу звернула увагу міжнародних партнерів на те, що російська блокада окремих регіонів у Чорному морі є порушенням суверенітету України. Також Євросоюз попереджає, що ці обмеження можуть дестабілізувати безпекову ситуацію в усьому регіоні.

Джерело: "Укрінформ"

ЄС спрогнозував, до чого може призвести блокада Чорного моря

Офіційне попередження Євросоюзу вперше пролунало під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ.

За словами представників офіційного Брюсселю, підтримка суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України у межах її міжнародно визнаних кордонів з боку ЄС залишається стабільною та непохитною.

"Блокада Чорного моря до жовтня 2021 – це черговий вияв порушення територіальної цілісності України. Це закриття, разом із продовженням мілітаризації незаконно анексованого Кримського півострова, може дестабілізувати безпекову ситуацію не лише в Україні, а й у Чорноморському регіоні та за його межам", - наголосила влада Європейського Союзу.

Також представники офіційного Брюсселю звернули увагу на те, що ЄС залишиться відданим політиці невизнання анексованого Криму російським.

Що відомо про блокаду на Чорному морі

Ще 24 квітня команда очільника Кремля Володимира Путіна закрила 3 регіони Чорного моря для іноземних кораблів.

За попередніми даними, обмеження залишатимуться в силі щонайменше до 31 жовтня.

Що важливо розуміти, жертвами блокади стала ділянка акваторії уздовж узбережжя Криму (від Севастополя до Гурзуфа), прямокутна ділянка біля берегів Керченського півострова та невелика ділянка біля західного краю Криму.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?