ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії

ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

25 лютого шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель офіційно підтвердив, що Європейський Союз нарешті ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії, до якого потрапила 121 фізична та юридична особа. Про це також повідомив глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра.

Джерело: "ЄП"

Євросоюз проголосував за 10-й пакет санкцій проти Росії

Вопке Хукстра звертає увагу міжнародної спільноти на те, що через рік після початку жорстокої війни Російської Федерації проти України максимальний санкційний тиск на команду диктатора Путіна та усю країну-агресорку залишається критично важливим.

Тому ми вітаємо 10-й санкційний пакет ЄС, який включає заборону на експорт та внесення до списків 121 юридичної та фізичної особи, - підкреслив дипломат.

За його словами, Нідерланди вимагали обов'язково додати до переліку осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, що є огидним злочином.

Ми раді, що цей санкційний пакет спрямований проти цих злочинців, а також проти виробників зброї та осіб, які сприяють ухиленню від санкцій, - наголосив Вопке Хукстра.

Що важливо розуміти, члени Європейського союзу погодили десятий пакет санкцій проти Росії пізно ввечері 24 лютого - це відбулося у річницю початку повномасштабної російсько-української війни.

ЄС обіцяє Україні перемогу у війні

Офіційний Брюссель також заявив, що підтримує формулу миру глави держави Володимира Зеленського і пообіцяв домогтися перемоги у війні проти Росії.

Разом з нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо перемогу України, повагу до міжнародного права, відновлення миру та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, відбудову України та встановлення справедливості. До того дня ми не зупинимося, — наголосили члени блоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?