ЄС уточнив вимоги до реформ в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС уточнив вимоги до реформ в Україні

ЄС уточнив вимоги до реформ в Україні
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель відзначив прогрес українського уряду щодо судової реформи, однак у Євросоюзі водночас закликають до поглиблення роботи у цьому напрямку для “дуже швидкої імплементації” законодавства.

Джерело: РБК-Україна

За словами одного з топ-посадовців європейської співдружності, Брюссель підтримуватиме Київ у роботі в цьому напрямку. Коментар пролунав напередодні великого саміту Україна - Євросоюз, який відбудеться у вівторок, 12 жовтня, в українській столиці.

“Є низка сфер, в яких ми будемо стимулювати наших українських друзів рухатися трохи швидше”, - наголосив представник ЄС.

Йдеться перш за все про реформу Конституційного суду разом з прозорим процесом обрання суддів, ухвалення законопроєкту про СБУ, зміцнення корпоративного управління у державному секторі, а також завершення конкурсу, скликаного для обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також посадовець звернув увагу на успішну імплементацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Перш за все це продемонстровано збільшенням обсягу торгівлі.

Утім, навіть у такий ситуації “ще є великий нерозкритий потенціал”. Передбачається, що під час згаданого саміту сторони обговорять інтеграцію України з цифровим ринком ЄС, виконання зобов’язань у галузях транспорту, захисту довкілля й законодавства праці.

Посадовець уточнив, що на заходах заплановане підписання одразу трьох угод. Це - спільний авіаційний простір “відкрите небо”, приєднання України до програми досліджень та інновацій Horizon Europe, програма “Креативна Європа”.

“Це (підписання договору про “відкрите небо”) підвищить кількість мандрівників, дасть поштовх туристичній привабливості України”, - резюмував представник ЄС додав, що ймовірне підвищення активності лоукостів в Україні після імплементації таких ініціатив.

Своєю чергою нещодавно Верховна Рада звернулася до ЄС через визнання перспективи євроінтеграції України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?