В ЄК уточнили сьогоденні ризики для безвізу з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄК уточнили сьогоденні ризики для безвізу з Україною

В ЄК уточнили сьогоденні ризики для безвізу з Україною
Джерело:  online.ua

У Єврокомісії на офіційному рівні підтвердили, що не розглядають реально можливості щодо скасування безвізового режиму для громадян Євросоюзу та України.

Джерело: Європравда

За словами заступниці генерального директорату з питань сусідства та розширення ЄК Катарини Матернової, такий варіант не вивчають навіть на тлі критики української сторони щодо неповного виконання усіх критеріїв - це оцінювали експерти Європейської палати аудиторів.

“Відповім прямо: безвіз є заслуженим для України, він також є результатом того, що Україна обрала європейське майбутнє. А отже, візова лібералізація є добрим прикладом та стимулом для інших країн із аналогічним прагненням”, - уточнила вона.

Водночас Матернова звернула увагу на те, що представники Єврокомісії на теоретичному рівні не виключають жодного з варіантів.

“Ми будемо і надалі моніторити антикорупційні критерії за “механізмом призупинення безвізу”, що включає безперервне виконання індикаторів лібералізації та надання рекомендацій”, - додала вона.

Безвіз України та ЄС

Попереднього тижня низка медіа оприлюднила інформацію про нібито порушення окремими державами Євросоюзу питання щодо скасування безвізового режиму з Україною, а також Грузією, Молдовою, та Західними Балканами.

Це нібито пов’язано з серією зловживань домовленостями з боку громадян вказаних країн.

Своєю чергою це спростував президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. У документі, який складається з 16 сторінок, є відгуки держав-учасниць співдружності щодо звіту Єврокомісії щодо механізму призупинення, але він не містить вимог про скасування.

Також за словами речника МЗС Олега Ніколенка, українська сторона не отримала жодних сигналів від представників Єврокомісії стосовно безвізу та ймовірного його відкликання. Також не зафіксовано жодних приводів для подібного рішення з боку європейського партнера.

“Питання безвізу час від часу виринає як в європейському, так і українському медіа-середовищі. Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської Комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Жодних причин для такого рішення немає і не може бути”, — наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?