В МЗС оцінили ризики скасування безвізу ЄС та України
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС оцінили ризики скасування безвізу ЄС та України

В МЗС оцінили ризики скасування безвізу ЄС та України
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ виступили з офіційним коментарем стосовно нібито ризиків скасування безвізового режиму, який чинний з 2017 року між Україною та державами Євросоюзу.

Джерело: УНН

За словами речника відомства Олега Ніколенка, українська сторона не отримала жодних сигналів від представників Єврокомісії стосовно безвізу та ймовірного його відкликання. Також не зафіксовано жодних приводів для подібного рішення з боку європейського партнера.

“Питання безвізу час від часу виринає як в європейському, так і українському медіа-середовищі. Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської Комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Жодних причин для такого рішення немає і не може бути”, - наголосив він.

Представник міністерства звернув увагу на публікацію 4 серпня четвертої доповіді стосовно оцінки виконання вимог візової лібералізації країнами Західних Балкан та Східного партнерства, до якого належить Україна. Єврокомісія аналізувала 2020 рік та перша половина 2021 року та дійшла висновку, що Київ позитивно виконує відповідну роботу.

“Звісно, там були і рекомендації продовжити „домашню роботу“ задля поліпшення управління міграційними процесами та вдосконалення антикорупційного законодавства”, - уточнив Ніколенко.

Одночасно з цим він додав, наразі в МЗС вже виступили з пропозиціями до окремих держав європейської співдружності організувати консультації за участі ЄК. Це необхідно, аби “роз’яснити окремі положення українського законодавства”.

“Ми очікуємо, що такі експертні консультації відбудуться вже найближчим часом… Україна не є державою із високим міграційним ризиком, а співпраця з ЄС в сфері реадмісії як одним із ключових факторів для належного функціонування безвізу відбувається на належному рівні”, - резюмував посадовець.

Звіт ЄК про безвіз

У документах говориться про занепокоєність Брюсселя через процвітання корупції в країні. Україні поставили нагальні завдання:

  • докласти зусиль щодо зменшення кількості громадян України, які нелегально перебувають в державах-членах ЄС;

  • підвищити ефективність антикорупційних установ і правоохоронних органів;

  • ухвалили необхідне законодавство щодо НАБУ, яке усуне правову невизначеність його статусу;

  • провести прозорий, деполітизований і заснований на заслугах відбір керівників НАБУ, САП, АРМА і правоохоронних органів, а також прокурорів на рівні керівництва, використовуючи адекватні процедури і критерії відбору, включаючи надійну перевірку доброчесності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?