В МЗС розповіли про майбутній безвіз України з Канадою та Британією
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС розповіли про майбутній безвіз України з Канадою та Британією

В МЗС розповіли про майбутній безвіз України з Канадою та Британією
Джерело:  online.ua

7 вересня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що українська влада просунулась у питаннях щодо запровадження безвізового режиму з двома країнами. За його словами, йдеться про Канаду і Велику Британію.

Джерело: "24 канал"

Як стверджує українскьий дипломат, Кабінет міністрів постійно піднімає тему безвізу із США. З такою заявою він виступив в ефірі одного з вітчизняних телеканалів.

Що відомо про майбутній безвіз України з Канадою і Великою Британією

"Ми постійно порушуємо з американськими партнерами питання безвізу. До речі, з Канадою і Британією також. І з останніми ми вже просунулися у цих питаннях", – наголосив Дмитро Кулеба.

За його словами, поки кроки малі, адже політика цих країн дуже консервативна, однак команда Володимира Зеленського не зупиняється й наполегливо рухається вперед.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що за часів його попередника Павла Клімкіна ініціатива безвізового режиму "не знайшла подальшого розвитку". Тоді це питання розглядали під час засідань Комісії стратегічного партнерства між США та Україною.

Що важливо розуміти, ще у грудні минулого року пані посол Канади в Україні Лариса Ґаладза озвучила прогноз, що у 2021-му вдасться спростити процес подорожей українців до Канади.

Як уже згадувалося раніше, 11 червня 2017 року громадяни України отримали довгоочікувану змогу подорожувати до 26 країн Шенгенської зони за наявності біометричного паспорта і без необхідності оформляти візу. Офіційний Київ постійно проводить переговори з іншими державами щодо безвізового режиму – напередодні осені домовилася про безвіз з Республікою Маврикій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?