Україна звернулася до США з несподіваною пропозицією
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна звернулася до США з несподіваною пропозицією

Україна звернулася до США з несподіваною пропозицією
Джерело:  online.ua

7 вересня офіційно стало відомо, що українська влада запропонувала команді американського лідера Джо Байдена створити зону вільної торгівлі між країнами.

Джерело: очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в програмі "Свобода слова"

Україна запропонувала США створити зону вільної торгівлі

"У нас є інша ініціатива, яку ми запропонували американцям – це зона вільної торгівлі між Україною та Сполученими Штатами, тому що ми хочемо зміцнювати нашу економіку. І ми всі розуміємо, що якщо ми хочемо воювати, то потрібна сильна економіка, яка дозволяє створювати резерви і потім витрачати їх на оборону", - наголосив Дмитро Кулеба.

За словами українського лідера, офіційний Київ постійно порушує з американською владою питання безвізу, як і з Канадою та Британією.

Україна та США вже підписали угоду щодо оборонного партнерства

31 серпня глава держави Володимир Зеленський повідомив, що Україна та США підписали угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

"Новий етап у співпраці України та США в оборонній сфері. У Міністерстві оборони США підписано угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства. Для нас дуже важлива підтримка з боку США територіальної цілісності України, набуття членства в НАТО і спільна протидія агресії РФ", - йшлося в повідомленні українського лідера.

Згодом в ОП додали, що сторони також підписали низку угод щодо "стратегічного оборонного партнерства, науково-технічного співробітництва, безпеки космічних польотів, захисту інформації, а також прикордонної безпеки".

"Також було підписано угоду між урядом України та урядом США про проекти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки. Угода уможливлює залучення українських науково-дослідних установ до виконання проектів американської сторони, просування продукції та послуг обох держав на ринках третіх країн з урахуванням стандартів країн – членів НАТО та дозволяє використання новітнього обладнання, яке відсутнє в Україні, для проведення науково-дослідних робіт, перевірки результатів та оцінки їхньої ефективності", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?