ЄС висунув безкомпромісні вимоги Україні під загрозою призупинення безвіза
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС висунув безкомпромісні вимоги Україні під загрозою призупинення безвіза

ЄС висунув безкомпромісні вимоги Україні під загрозою призупинення безвіза
Джерело:  online.ua

Єврокомісія оприлюднила четвертий звіт в рамках механізму призупинення безвізових режимів. У ньому поставлені термінові вимоги для продовження безвізового режиму з Україною - в їх числі боротьба з відмиванням грошей і з організованою злочинністю.

Джерело: офіційний сайт ЄК

У документі говориться, що в цілому Україна продовжує виконувати умови візової лібералізації. Але там вказана занепокоєність Брюсселя через процвітання корупції в країні. Україні поставили нагальні завдання:

  • докласти зусиль щодо зменшення кількості громадян України, які нелегально перебувають в державах-членах ЄС;

  • підвищити ефективність антикорупційних установ і правоохоронних органів;

  • прийняти необхідне законодавство щодо НАБУ, яке усуне правову невизначеність його статусу;

  • провести прозорий, деполітизований і заснований на заслугах відбір керівників НАБУ, САП, АРМА і правоохоронних органів, а також прокурорів на рівні керівництва, використовуючи адекватні процедури і критерії відбору, включаючи надійну перевірку доброчесності.

Також в ЄС закликали Київ скасувати для українців можливість мати два діючих паспорта для виїзду за кордон одночасно.

"Скасувати можливість для громадян України мати одночасно більше одного дійсного паспорта; припинити видачу таких" додаткових "паспортів і скасувати дію тих, які були видані", - йдеться в рекомендаціях ЄК для України.

Як діє механізм безвіза ЄС і України

Рада ЄС затвердила механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами в лютому 2017 року. Щорічно по ньому випускається звіт, в якому зазначається, як безвізові країни виконують умови цього механізму.

Важливо відзначити, що в механізмі прописано п'ять причин, за якими ЄС може призупинити безвіз. Чотири з них стосуються міграції. Але одна з причин дозволяє призупинити безвізовий режим у випадку відкату в проведенні реформ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?