ЄС відповів Україні щодо консультацій про Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС відповів Україні щодо консультацій про Північний потік-2

ЄС відповів Україні щодо консультацій про Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Представники Єврокомісії виступили з відповіддю на офіційний запит Києва про проведення консультацій щодо завершення проєкту “Північний потік-2” - Брюссель погодився на серію відповідних заходів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За оприлюдненими даними, українська сторона наголошувала на ризиках, які створює російський трубопровід для безпеки держави.

“Ми направили нашим українським колегам відповідь, в якій висловили готовність обговорювати та продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних із енергетикою. Ми перебуваємо у постійному контакті з українською владою з багатьох питань, зокрема з питань енергетики, та з нетерпінням очікуємо можливості обговорити з нашими українськими колегами як найкраще виконати їхнє прохання щодо консультації”, - заявили в Єврокомісії.

Одночасно з цим у Єврокомісії звернули увагу, що європейська сторона “надає великого значення енергетичній безпеці України”.

“Ми, як і раніше, готові обговорити будь-які питання, які хвилюють Україну”, - резюмували європосадовці.

Консультації щодо Північного потоку-2

Раніше федеральна влада Німеччини вирішила піти на зустріч і погодилася провести консультації з офіційним Києвом з питання “Північного потоку-2 - саме до офіційного Берліна зокрема було спрямовану відповідну ініціативу Ці консультації дадуть шанс Україні досягти конкретних гарантій.

Низка європейських дипломатів і посадовців позитивно оцінили ініціативу офіційного Києва щодо консультацій з Єврокомісією. У публічному полі не було активної реакції з боку офіційних осіб Євросоюзу на дипломатичний маневр української сторони.

“Однак приватно багато чиновників та дипломатів усміхалися та були в захваті від кмітливості Києва”, — стверджують журналісти.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував, що українська сторона ініціює серію консультацій з приводу “Північного потоку-2”. Шлях для цього надає стаття 274 Угоди про асоціацію.

Медіа звернули увагу, що Київ володіє повним правом для захисту власних інтересів в умовах, коли це навіть може обурити партнерів — розуміння цього в ЄС стало проривним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?