ЄС виступив з вимогами до Кремля щодо Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС виступив з вимогами до Кремля щодо Навального

ЄС виступив з вимогами до Кремля щодо Навального
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ Євросоюзу виступили у понеділок, 19 квітня, із закликом про допуск лікарів до опозиціонера Олексія Навального, який знаходиться в ув’язненні в РФ.

Джерело: Єврорада

За оприлюдненими даними, російський режим має пустити медичну команду, якій довіряє ув'язнений.

“Європейський Союз глибоко занепокоєний повідомленнями про подальше погіршення здоров’я російського опозиційного політика, який перебуває в ув’язненні. Ми закликаємо російську владу надати йому негайний доступ медичних професіоналів, яким він довіряє. Російська влада несе відповідальність за безпеку пана Навального та за його здоров’я у колонії”, - говориться у заяві.

Водночас європейська сторона наполягає взагалі на повному визволенні Навального з ув’язнення. Єврорада нагадала про візит до Москви високого представника ЄС Жозепа Борелля, який обговорював проблему з опозиціонером на найвищому рівні.

В ЄС наголошують, ув’язнення Навального має політичні мотиви та суперечить міжнародному праву. З приводу його отруєння та арешту навіть були введені санкції, які торкнулися чотирьох держслужбовців РФ.

“Справа Навального не є ізольованим інцидентом, вона лише підтверджує негативну тенденцію згортання простору для опозиції, громадянського суспільства та незалежних голосів в Російській Федерації. Європейський Союз, разом з партнерами, і надалі закликатиме Росію негайно розслідувати замах на вбивство шляхом отруєння пана Навального, в умовах повної прозорості та без подальшого зволікання, і повною мірою співпрацюватиме з Організацією із заборони хімічної зброї (OPCW) для забезпечення неупередженого міжнародного розслідування”, - говориться у заяві високого представника ЄС.

Передбачається, що тема ув’язнення Навального ще буде згадана упродовж засідання на рівні міністрів країн 19 квітня. Сам опозиціонер утримує голодування. Його стан погіршився на тлі інших проблем, однак тюмерні лікарі стверджують, що з них усе нормально.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?