Команда Путіна шантажує ПАРЄ перед прийняттям нової резолюції
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна шантажує ПАРЄ перед прийняттям нової резолюції

Команда Путіна шантажує ПАРЄ перед прийняттям нової резолюції
Джерело:  online.ua

Росія шантажує ПАРЄ виходом з Ради Європи, якщо буде прийнята жорстка антиросійська резолюція на весняній сесії 19 квітня. Це рішення може прийняти президент РФ Володимир Путін, якщо Росію знову зроблять "хлопчиком для биття".

Джерело: Інтерфакс

Член російської делегації в ПАРЄ і голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький переконаний, що ПАРЄ прийме вкрай жорстку резолюцію проти Росії через опозиціонера Олексія Навального. За його словами, ця резолюція може підштовхнути Росію до виходу з Ради Європи.

"Зрозуміло, що це буде жорстка, антиросійська резолюція. Це може спровокувати знову дискусію на тему, навіщо Росії бути в складі Ради Європи хлопчиком для биття. Може і варто прийняти таке рішення", - заявив Слуцький.

Російський парламентарій додав, що Росія не готова прийняти таке радикальне рішення вже сьогодні, але Путін в любий момент може відмовитися від членства в РЄ і переглянути ставлення Росії до європейських організацій.

Резолюція ПАРЄ по Навальному

У лютому керівники Ради Європи опублікували спільну заяву, в якій розкритикували російську владу за засудження опозиціонера Олексія Навального до тюремного терміну після невдалої спроби отруєння. При цьому в заяві не було конкретного заклику до його звільнення з в'язниці.

А в кінці січня дебати в ПАРЄ у справі Навального завершилися без резолюції. Але в ПАРЄ домовилися запустити новий механізм щодо Росії. Такий механізм може бути активований в разі вкрай серйозних порушень - він передбачає прийняття рішення за підтримки всього лише третини учасників асамблеї.

Позиція ПАРЄ і санкції проти Росії за отруєння Навального

  • 28 січня ПАРЄ прийняла резолюцію про підтвердження повноважень російської делегації, які оскаржила Україна, без введення будь-яких обмежень. У ПАРЄ визнали, що Росія відступила від зобов'язань перед Радою Європи, але не стали накладати санкції заради відновлення діалогу з Москвою.

  • Після цього Росія стала загрожувати виходом з ПАРЄ, якщо Рада Європи вирішить ввести санкції проти Росії за порушення прав людини, в тому числі за отруєння і засудження Навального.

  • При цьому країни ЄС, США і Канада ввели жорсткі санкції проти Росії через Навального. До них приєдналася і Україна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?