ЄС вже сьогодні має узгодити нові санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС вже сьогодні має узгодити нові санкції проти РФ

ЄС вже сьогодні має узгодити нові санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель зазначив, що вже сьогодні, 5 жовтня країни Євросоюзу мають узгодити нові санкції проти РФ через розв'язану війну проти України та незаконну анексію окупованих українських територій.

Джерело:  Reuters

Що відомо про нові санкції ЄС проти РФ 

Уряди ЄС, об'єднані в Раду, з минулого тижня обговорюють восьмий пакет санкцій проти Росії.

Я вірю, що до закінчення цього пленарного засідання ми досягнемо згоди всередині Ради і приймемо спільну пропозицію, висунуту Єврокомісією, - зазначив Боррель.

За інформацією видання Politico, наразі в ЄС на 90% погодили 8 пакет санкцій проти РФ, який включатиме стелю цін на нафту. Буде створено систему моніторингу, яка не дозволить обходити санкції.

За даними видання, проект документа Єврокомісії включає систему моніторингу зміни прапора у танкерів з метою контролю за спробами обійти санкції проти російської нафти.

Зміна реєстрації танкера на країну, що не підпадає під необхідність виконання санкцій ЄС, може допомогти судновласникам торгувати російською нафтою за ціною, вищою від стелі її закупівельної вартості, яку ЄС запровадить у рамках восьмого пакету.

Зокрема, видання згадало Панаму, танкери під прапором якої можуть не виконувати умови, ухвалені ЄС.

При цьому очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що обмеження цін на російську нафту у новому пакеті санкцій від ЄС не поширюватиметься на трубопровідні постачання.

Угорщина, яка найбільш активно критикувала санкції проти Росії до ЄС, значною мірою залежить від постачання російської нафти та російського газу, що імпортуються трубопроводами.

ЄС працює над восьмим пакетом санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну. Останні заходи включають кроки щодо встановлення верхньої межі цін на російську сиру нафту, що продається у всьому світі.

Росія скоротила постачання газу до Європи після лютневого вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?