США оголосили про нові персональні санкції проти топ-посадовців РФ та їхніх сімей
Категорія
Економіка
Дата публікації

США оголосили про нові персональні санкції проти топ-посадовців РФ та їхніх сімей

США оголосили про нові персональні санкції проти топ-посадовців РФ та їхніх сімей
Джерело:  online.ua

30 вересня Мінфін США вніс у санкційний список 14 юридичних осіб із російського ВПК та 278 членів російського парламенту за проведення пседореферендумів і сприяння анексії територій України.

Джерело: Мінфін США

США наклали нові санкції на РФ

У Мінфіні повідомили, що під обмеження підпадають 14 осіб, пов’язаних із російським військово-промисловим комплексом, в тому числі двоє міжнародних постачальників, близькі родичі деяких російських високопосадовців.

Також обмеження накладуть на 278 членів російського парламенту «за уможливлення фейкових референдумів Росії та спробу анексії суверенної української території».

Ми не потерпимо шахрайських спроб Путіна анексувати частину України. Казначейство та уряд США вдаються до термінових дій сьогодні, аби ще більше послабити вже підірваний військово-оборонний комплекс Росії та підважити її здатність вести цю протиправну війну, – заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен.

Під санкції потрапили:

  • голова Центробанку Ельвіра Набіулліна та її заступники.

  • компанія «Радіоавтоматика» – російська фірма із оборонних закупівель, яка спеціалізується на закупівлях іноземних товарів для Росії і «продовжує спроби обійти санкції».

  • білоруська державна компанія «Сохім», яка експортує до Росії.

  • Науково-технічний центр радіоелектронної боротьби, відомий як АТ НТЦ РЕБ, який займається дослідженнями і розробками для Міністерства оборони Росії.

Під персональні санкції потрапили родичі міністра оборони РФ Сергія Шойгу, дружина і син заступника секретаря Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, мера Москви Сергія Собяніна, депутатка РФ Валентина Терешкова тощо.

Держдеп США також запровадив візові обмеження щодо 910 осіб, зокрема військовослужбовців РФ, білоруських військових посадовців та російських "маріонеток", які діють на окупованих Росією територіях України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?