Росія оголосила про анексію окупованих територій України
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія оголосила про анексію окупованих територій України

Росія оголосила про анексію окупованих територій України
Джерело:  online.ua

30 вересня президент РФ Володимир Путін підписав документи про "приєднання" до складу РФ окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Джерело: трансляція події

Путін підписав документ про анексію територій України

Офіційно документи називаються "договори про вступ до складу Росії". Путін заявив, що відтепер мешканці окупованих територій – громадяни РФ.

У Кремль для "підписання документів" прибули ставленики РФ: від Донецька – Денис Пушилін, від Луганська – Леонід Пасічник, від Запорізької області – Євген Балицький, від Херсонської області – Володимир Сальдо.

Перед підписанням Путін звернувся до присутніх з 37-хвиллиним зверненням, у якому він повторив основні тези свого розуміння світової історії, які нібито виправдовують агресивну поведінку РФ.

Зокрема він заявив про нібито дискримінацію російськомовних, «неонацистський державний переворот в Україні», «8 років геноциду», визнав жаль за розпад СРСР, що нібито відірвав людей від своєї батьківщини та «розчленував нашу народну спільність».

Також він закликав Україну припинити бойові дії і почати переговори, але при цьому запевнив, що анексовані території не поверне.

Захід Путін звинуватив у русофобії, спробах розвалити РФ та «нацькувати народи один на одного».

Захід замість демократії використовує придушення, експлуатацію та поневолення, побудований ним однополярний світ антидемократичний, брехливий і лицемірний наскрізь, - заявив він.

Серед присутніх у Георгіївській залі Кремля були депутати Держдуми, сенатори ради федерації, міністри, керівники регіонів.

Напередодні Путін підписав указ про "визнання незалежності" Херсонської та Запорізької областей України. "Незалежність" ОРДЛО була визнана ним 21 лютого.

Тепер анексію мають схвалити у Держдумі РФ та у конституційному суді, лише потім його остаточно схвалить Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?