Єврокомісія запропонувала восьмий пакет санкцій проти РФ через псевдореферендуми
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія запропонувала восьмий пакет санкцій проти РФ через псевдореферендуми

Єврокомісія запропонувала восьмий пакет санкцій проти РФ через псевдореферендуми
Джерело:  online.ua

Європейська комісія представила восьмий пакет санкцій проти РФ у відповідь на війну Росії проти України та проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.

Джерело: Урсула вон дер Ляєн

Новий пакет санкцій проти РФ 

Росія перевела вторгнення в Україну на новий рівень. І ми сповнені рішучості змусити Кремль заплатити ціну за цю подальшу ескалацію. Сьогодні ми пропонуємо новий пакет різких санкцій проти Росії, - написала голова ЄК.

Вона зазначила, що псевдореферендуми на окупованих Росією територіях – це незаконна спроба забрати землі і змінити кордони силою.

Тож, Єврокомісія пропонує встановити нову заборону на імпорт російської продукції. Це позбавить Росію доходів на 7,5 млрд євро.

Також пропонується розширити список продукції, яка не може експортуватися до Росії. Це стосується, зокрема, додаткових матеріалів для авіації та електронні компоненти, а також специфічні хімічні сполуки.

Також пропонуємо заборонити додаткові послуги для Росії і заборонити громадянам країн ЄС обіймати керівні посади у державних російських компаніях, - сказала фон дер Ляєн.

Окрім цього Єврокомісія також запропонувала:

  • Підготувати юридичну основу для запровадження межі цін на російську нафту.

  • Розширити персональні санкції, додавши нових фізичних та юридичних осіб.

  • Працювати над запобіганням спробам Росії обійти санкції.

Фон дер Ляєн нагадала, що раніше ЄС вже погодився заборонити імпорт російської нафти, що доставляється морськими шляхами, з 15 грудня. Але, за її словами, країнам, що розвиваються, потрібна нафта за низькими цінами. Тому країни G7 досягли принципової домовленості про обмеження цін.

Країни ЄС найближчим чином почнуть обговорення цього пакету і матимуть змогу вносити туди зміни за. Рішення про санкції ЄС повинне бути ухвалене одноголосно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?