Кремль майже вичерпав всі фінансові резерви РФ на війну проти України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кремль майже вичерпав всі фінансові резерви РФ на війну проти України

Кремль майже вичерпав всі фінансові резерви РФ на війну проти України
Джерело:  online.ua

В умовах продовження війни проти України Кремль майже вичерпав фінансові резерви РФ та близький до безпрецедетного дефіциту держбюджету. 

Джерело:  The Insider

РФ загрожує страшна фінансова криза 

За інформацією видання, у разі продовження війни проти України на РФ очікує повне вичерпання бюджетних резервів.

Так, у 2022 році влада РФ має намір вилучити з Фонду національного добробуту 3,2 трлн рублів (близько $55,5 млрд за офіційним курсом ЦБ РФ) на покриття дефіциту бюджету.

У бюджеті на 2023 рік на аналогічні заходи планується витратити ще 1,96 трлн рублів (близько $33,9 млрд за офіційним курсом ЦБ РФ), у 2024 році — ще 644 млрд (близько $11,156 млрд за офіційним курсом ЦБ РФ). Зараз на галузеві та інші заходи Уряд РФ виділяє з ФНБ мільярди рублів. Відновити поповнення резервів влада країни-агресора готова не раніше, ніж у 2025 році (у базовому сценарії).

Станом на 1 вересня 2022 року ліквідні активи ФНБ оцінювалися в 11,87 трлн рублів проти приблизно 13,66 трлн рублів на початок року.

Кремлівська армія продовжує зазнавати страшних втрат у війні проти України

Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення кремлівська армія втратила понад 50 тис військових вбитими та понад 100 тис пораненими.

За словами Резнікова, рішення Кремля про проведення часткової мобілізації було очікуваним.

Оскільки її назвали "частковою" мобілізацією, логічно скоротити його до "чмобілізації". Це був абсолютно очікуваний захід і не був для нас новиною. Тому що ми достеменно знаємо реальні втрати російських військ, - підкреслив голова Міноборони.

Міністр наголосив, що Кремль увесь цей час втрачав підготовлених військових і сьогодні намагається поповнити втрати за рахунок мобілізованих.

Вони втратили від 50 тисяч убитими та щонайменше 100 тисяч пораненими. Причому це були підготовлені вояки. Абсолютно логічна реакція військово-політичного керівництва Кремля - почати заповнювати ці втрати, - зауважив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?