ЄС звернувся до України через звільнення Коболєва з Нафтогазу
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС звернувся до України через звільнення Коболєва з Нафтогазу

ЄС звернувся до України через звільнення Коболєва з Нафтогазу
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація звернулися до офіційного Києва та заявили про занепокоєння у зв’язку зі звільненням очільника правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Джерело: сайт ЄС

Як міжнародні партнери реагують на звільнення Коболєва

"Ми серйозно занепокоєні останніми подіями в "Нафтогазі України" - державній нафтогазовій компанії України, де тимчасово припинені повноваження наглядової ради та з метою звільнення діючого керівництва", - йдеться в заяві представників Євросоюзу.

Що важливо розуміти, деякі західні дипломати стверджують, що партнери офіційно Києва знали про плани щодо змін у керівництві "Нафтогазу" і переконували українську владу змінити своє рішення й не роботи цього.

"Ми неодноразово заявляли уряду, що це призведе до серйозного обурення не лише в західних столицях, але й серед донорів та партнерів", - заявив один із інсайдерів.

Міжнародні партнери закликають офіційний Київ зробити все можливе, щоб критично важливі управлінські рішення на державних підприємствах ухвалювалися у повній відповідності до основних засад визнаних стандартів корпоративного управління.

"Останніми роками Україна досягла значного прогресу в реалізації реформи корпоративного управління у державному секторі, спрямованої на забезпечення прозорості, підзвітності та незалежності", - наголошують в ЄС.

За словами міжнародних партнерів, існує "критична необхідність зміцнити досягнутий прогрес, щоб покращити інвестиційний клімат в Україні та залучити вкрай потрібні інвестиції приватного сектора".

"Ми сподіваємося, що українська влада підтвердить свою прихильність до продовження реформ, які розблокують інвестиції, що допоможуть країні вийти з кризи та реалізувати свій потенціал", - підсумували представники ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?