ЄСПЛ ухвалив неочікуване рішення у справі України проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄСПЛ ухвалив неочікуване рішення у справі України проти РФ

ЄСПЛ ухвалив неочікуване рішення у справі України проти РФ
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини несопдівано на два місяці відтермінував засідання стосовно прийнятності справи України проти Росії щодо Донбасу.

Джерело: сайт ЄСПЛ

ЄСПЛ відтермінував розгляд справи Україна проти РФ щодо Донбасу

Варто звернути увагу на те, що перше слухання у справі "Україна та Нідерланди проти Російської Федерації" спочатку запланували на 24 листопада 2021 року, однак нещодавно вирішили перенести на 26 січня 2021 року.

"Відтермінування є наслідком нещодавнього відвід зі справи тимчасового судді, призначеного щодо Російської Федерації", - заявили в суді.

Окрім того, наголошується, що ще в червні сторони отримали дані від суду про те, що слухання про прийнятність справи відбудуться 24 листопада. Однак тиждень тому новопризначений суддя повідомив суд, що відкликає свою участь у розгляді. Після цього глава Великої палати розпочав пошук іншого тимчасового судді, який міг би взяти участь у слуханні 24 листопада, проте його знайти поки не вдалося.

"Як наслідок, 12 листопада президент вирішив, з огляду на пізній етап процедур, що перенесення дати слухання 24 листопада неминуче і вирішив змістити його на 26 січня 2021 року. Нагадаємо, цей процес об’єднує три скарги про порушення прав людини на окупованому Росією Донбасі і за обсягом доказів та кількістю порушень є наймасштабнішою справою, яку колись розглядав ЄСПЛ. Зазначимо, Росія зацікавлена у затягуванні розгляду і під час розгляду кримської скарги України також домоглася відтермінування засідання", - йдеться в повідомленні.

Однак Суд встиг завершити процедуру і на початку поточного року оголосив проміжне рішення на користь України. В Кабміні вважають, що рішення ЄСПЛ за позовом України проти Росії у справі щодо Донбасу можна чекати за 2-2,5 роки після слухань, а фінальне рішення у справі щодо Криму - не раніше ніж через 5 років.

Читайте також:

  • Путін ухвалив нове рішення щодо ОРДЛО

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?