Путін ухвалив нове рішення щодо ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін ухвалив нове рішення щодо ОРДЛО

Путін ухвалив нове рішення щодо ОРДЛО
Джерело:  online.ua

15 листопада офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін підписав указ про так звану гуманітарну допомогу самопроголошеним республікам Донбасу з формулюванням "до політичного врегулювання" ситуації.

Джерело російська інформаційна агенція "РБК" з посиланням на указ Путіна

Путін підписав указ про товарне зближення Росії і ОРДЛО

В документі, який підписав російський президент, вказано, що гуманітарна допомога окремим районам Донецької та Луганської областей необхідна для захисту "прав і свобод громадянина", а також "недопущення подальшого зниження рівня життя в умовах економічної блокади" та пандемії коронавірусу.

Що важливо розуміти, цей указ передбачає визнання в Росії сертифікатів на товари та послуги, виданих в так званих "ДНР" та "ЛНР". Окрім того, наголошується, що товари самопроголошених "республік" тепер будуть допускатися до державних закупівель РФ нарівні з російськими.

Також вказано,що забираються квоти на переміщення товарів через так звані кордони з "ДНР" та "ЛНР".

Путін звернувся до України з неочікуваною пропозицією

Як уже згадувалос раніше, 13 листопада російський президент Володимир Путін неосподівано для всіх заявив, що інших механізмів врегулювання ситуації на сході України, окрім зустрічі "нормандської четвірки", немає. Окрім того, очільник Кремля закликав нарешті ним скористатися.

"Я вважаю, що інших механізмів у нас немає, і <...> хоч би як важко було сьогодні, як би складно не було вирішувати цю проблему, але цим механізмом потрібно скористатися", — сказав глава Кремля.

Путін також цинічно додав, що механізм зустрічі у "нормандському форматі" потрібно використати "хоча б для того, щоб наблизитися до вирішення проблем" на Донбасі. Не забув президент й вкотре поскаржитися на те, що, мовляв, не чув "наполегливих пропозицій щодо цього" з боку партнерів.

Читайте також:

  • Зеленський обговорив з Байденом ситуацію на Донбасі

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?