Зеленський обговорив з Байденом ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський обговорив з Байденом ситуацію на Донбасі

Зеленський обговорив з Байденом ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

2 листопада офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський під час свого візиту у Велику Британію зустрівся і поговорив з очільником Білого дому Джозефом Байденом. За словами президента України, вони встигли обговорити ситуацію на Донбасі.

Джерело: акаунт Володимира Зеленського в  Twitter

Зеленський обговорив з Байденом загострення на Донбасі

"Під час розмови з Джозефом Байденом у Глазго обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. США продовжують підтримувати територіальну цілісність і реформи в Україні", - йдеться в повідомленні українського лідера.

Варто звернути увагу на те, що протягом останніх декількох днів почала з'являтися інформація про нарощування Росією сил неподалік від кордону з Україною. Фотодокази навіть опублікували авторитетні інозені видання, зокрема Politico та The Washington Post.

Окрім того, наголошується, що команда Джо Байдена уже провела консультації із союзними країнами щодо безпекової ситуації на українсько-російському кордоні.

Попри це у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони не підтвердили інформацію про нарощування російських військ поблизу державних кордонів України.

Згідно з останніми даними, український лідер Володимир Зеленський у Глазго вже встиг зустрітися також з низкою інших лідерів, у тому числі прем’єром Британії Борисом Джонсоном і прем’єром Канади Джастіном Трюдо.

Кремль звинуватив Україну у "втягненні РФ у силові дії"

1 листопада скандальний російський дипломат Сергій Лавров почав скаржитися, що офіційна Москва нібито фіксує спроби команди українського лідера Володимира Зеленського "створити провокаційну ситуацію та втягнути Москву в силові дії".

"Повертаючись до України, до "нормандського формату": так, загострення є. Спостерігаються спроби створити провокаційну ситуацію, викликати якусь відповідь від ополчення і втягнути Росію в якісь силові дії. Думаю, вони зараз там міркують, що їм вигідніше", — заявив нещодавно глава МЗС РФ.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?