Естонія ухвалила новий пакет військової допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія ухвалила новий пакет військової допомоги Україні

Естонія ухвалила новий пакет військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Естонія ухвалила виділення Україні ще одного пакету військової допомоги. До нього увійдуть безпілотники, засоби індивідуального захисту та зимова форма.

Джерело: Baltic Times

Що увійде до нового пакету допомоги від Естонії

У новий пакет військової допомоги увійде індивідуальне спорядження, таке як бронежилети, балістичні пластини для бронежилетів, польова форма, у тому числі зимова, та інший одяг і аксесуари.

Крім того, в Україну відправлять дрони, набори для чищення зброї, дихальний апарат швидкої допомоги та інше.

Україна все ще потребує нашої допомоги та підтримки у протистоянні російській агресії. Наш пакет допомоги цього разу відповідає запитам про допомогу, отриманим від України, а також двостороннім угодам між силами оборони та Kaitseliit (Союз оборони Естонії, добровольче воєнізоване формування, - ред.) з їхніми партнерами в Україні, - заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Допомога Україні від Естонії

Раніше Естонія передала Україні протитанкові ракети Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту та тактичні продуктові набори.

У співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польові госпіталі та медичне приладдя на суму майже 15 мільйонів євро.

Третій польовий госпіталь буде передано Україні у співпраці з Нідерландами та Норвегією, які внесли 7,8 млн євро в проект.

Також естонське місто Тарту передасть  українському батальйону "Карпатська Січ" універсальний банно-пральний комплекс, який складається із трьох машин. Завдяки йому близько 400 бійців зможуть відвідувати сауну та прати одяг протягом тижня.

Це — комплекс із трьох машин, який дозволяє солдатам спочатку попаритися в сауні, помитися, потім відпочити. І заразом випрати й висушити одяг. А це — дуже важливо для підтримки бойового духу і здоров'я, - зазначали виробники комплексу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?