Евакуаційний літак з Афганістану прямує до України – Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Евакуаційний літак з Афганістану прямує до України – Міноборони

Евакуаційний літак з Афганістану прямує до України – Міноборони
Джерело:  online.ua

Переговори щодо чергової евакуаційної місії з Афганістану завершилися успіхом і літак з українськими громадянами на борту прямує до Києва. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Джерело: ГУР 

Протягом останніх декількох днів проводилися міжнародні перемовини щодо можливої евакуації українських громадян з Афганістану. Протягом всього періоду українські дипломати з Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, представники ГУР МО України та Офіс Президента України узгоджували можливість евакуації українських громадян та членів їхніх родин. Активну участь в перемовинах брали представники Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки, Держави Катар та Афганістану.

На борту літака знаходяться близько 100 громадян.

“Сьогодні зранку перемовини завершилися успіхом і цивільний літак вилетів з території аеропорту міста Кабул. На борту літака знаходяться близько 100 громадян. Очікується, що літак з евакуйованими особами прибуде до Києва протягом 24 годин”, — повідомили в управлінні.

Україна в топ-10 країн Європи за кількістю евакуйованих з Афганістану

У відомстві відзначили професійну роботу українських спецпризначенців, завдяки якій Україна увійшла в список з 10 європейських країн, які були найуспішнішими та найбільш оперативними в евакуації населення з Афганістану на фоні зміни політичного курсу в країні через вихід військового контингенту НАТО та захоплення влади талібами.

“Наші спецпризначенці показали високий професіоналізм та ще раз довели, що можуть бути надійними партнерами для західних союзників. Успішні дії представників ГУР МО України вивели нашу державу до десятки країн Європи, які мають найвищий результат з евакуації цивільних громадян з Афганістану» - додали в ГУР Міноборони.

Слід додати, що не всі громадяни України в захваті від місії, в результаті якої на територію держави зможуть потрапити не лише українці, але й представники інших наці, зокрема афганці.

Під постом ГУР Міноборони про евакуаційний рейс вже зібралось з десяток в основному обурливих коментарів. Люди скаржаться на те, що на звітних фото з борту літака мало людей європейського типу зовнішності і переважають мусульмани.

“Афганців евакуювали, зараз їм дадуть житло, і надалі вони будуть на нашій землі ставити свої права, ось і вся операція”
“А що там по наших полонених на Донбасі - вже не треба?”
“Нагадайте мені, чи була евакуація українських громадян з Криму чи Донбасу?” - обурюються підписники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?