Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian
Категорія
Культура
Дата публікації

Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian

Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian
Джерело:  online.ua

Український фотограф Євген Малолєтка став фотографом року за версією видання The Guardian. Він протягом 20 днів висвітлював облогу Маріуполя у березні 2022 року.

Джерело: The Guardian

Український фотограф здобув відзнаку The Guardian

На початку 2022 року український фотожурналіст Євген Малолєтка висвітлював протести в Казахстані.

Через зростаючу напругу на кордоні України, він повернувся додому в Харків та почав працювати для Associated Press на Донбасі.

Коли ми робили сюжет про підготовку України до війни і про те, як країна готується відбити напад Росії в разі чого, це виглядало несерйозно. Марші і підготовка невеликих груп у Харкові не викликали жодної серйозної реакції, і люди жили звичним життям – ходили в театри, клуби – і все це було досить повсякденно, і люди говорили «війни не буде, - каже Малолєтка.

Коли Малолєтка та команда AP оцінили, що вторгнення неминуче, вони переїхали до міста Маріуполь.

24 лютого разом із відеожурналістом Мстиславом Черновим та відеопродюсером Василісою Степаненко Малолєтка прибув до Маріуполя за годину до вторгнення.

Малолєтка є автором низки фото, які він зробив після того, як російські війська скинули бомбу на пологовий будинок у Маріуполі 9 березня.

Малолєтка та команда AP провели 20 днів в обложеному місті, поки їм не довелося піти, оскільки росіяни полювали на них за публікацію детального звіту про звірства в Маріуполі.

Їм вдалося вийти через 15 російських блокпостів до Запоріжжя.

Після Маріуполя Малолєтка продовжував висвітлювати війну на різних рубежах – від Харкова, Донбасу та Запоріжжя до Миколаєва та Херсона, а також у столиці.

Євген Малолєтка також є лауреатом 2022 року міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ).

Разом із журналістом і фотографом Мстиславом Черновим Малолєтка став лауреатом премії імені Георгія Ґонґадзе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?