Євробачення-2017: Україну можуть покарати санкціями
Категорія
Україна
Дата публікації

Євробачення-2017: Україну можуть покарати санкціями

Євробачення-2017: Україну можуть покарати санкціями
Джерело:  ZDF

Голова оргкомітету Євробачення Франк-Дітер Фрайлінг заявив, що Україну можуть покарати за порушення статуту конкурсу, оскільки країна-організатор не забезпечила участь усіх учасників.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецький державний мовник ZDF.

"З української точки зору юридична ситуація є зрозумілою, однак з точки зору Європейської мовної спілки (EBU) це є порушенням статутів", – сказав Франк-Дітер Фрайлінг.

Він підкреслив, що Національна суспільна телерадіокомпанія України (як мовник-організатор) і український прем’єр-міністр Володимир Гройсман зобов’язалися забезпечити виступ усіх учасників Євробачення-2017. Проте пізніше учасниці від Росії Юлії Самойловій був заборонений в'їзд в Україну через її виступ в окупованому Криму.

"Такою мірою це є порушенням статуту, через що має бути накладено санкції", – підкреслив голова оргкомітету Євробачення.

Читайте також: У Путіна звинуватили організаторів Євробачення в своїй неучасті в конкурсі

За його словами, Росія також порушила статут, оскільки представники її делегації не брали участі в обов’язкових заходах у Києві на початку року.

"Чи будуть санкції проти Росії та України? Так, оскільки було порушення статуту. Референтна група обговорить ці питання на зустрічі наступного тижня. Офіційне повідомлення буде зроблено вже після проведення Євробачення, орієнтовно 12 червня", – наголосив представник оргкомітету.

Фрайлінг також зазначив, що статути Євробачення містять багато видів санкцій: від штрафу до відкликання спонсорського фінансування, також є ймовірним і відсторонення від участі в конкурсі терміном до трьох років. Відтак, як Україні, так і Росії загрожує заборона участі у Євробаченні-2018, -2019, -2020.

Як повідомляв ONLINE.UA, перемогу в конкурсі пророкують Італії, яку представлятиме Франческо Габбані з піснею Occidentali's Karma.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?