Євробачення-2023 відбудеться у британському Ліверпулі
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Євробачення-2023 відбудеться у британському Ліверпулі

Євробачення-2023 відбудеться у британському Ліверпулі
Джерело:  online.ua

Пісенний конкурс Євробачення у 2023 році пройде у Ліверпулі. Британія прийматиме конкурс від імені України.

Джерело: ВВС

Євробачення пройде у Ліверпулі

Міська рада Ліверпуля повідомила, що команда Євробачення почне втілювати плани в життя, включаючи роботу з українськими вуличними художниками та модельєрами, та створення освітньої програми Ліверпуля/України.

Україна виграла цьогорічне «Євробачення» і мала б бути господарем конкурсу, але Велику Британію було обрано провести захід у 2023 році від імені України через російське вторгнення.

Я дуже радію тому, що Євробачення прибуде до Ліверпуля! Це масштабна подія, і очі світу будуть прикуті до нас у травні, особливо наших друзів в Україні. Зараз починаються місяці роботи, щоб влаштувати найкращу вечірку. Україно, я обіцяю, ви будете нами пишатися, - сказала мер Ліверпуля Джоан Андерсон.

Цьогорічні переможці конкурсу Kalush Orchestra сказали, що «дуже задоволені» Ліверпулем, але пообіцяли спробувати провести шоу в Києві у 2024 році.

Хоча я ніколи там не був, ви знаєте, виступати там, де починали самі «Бітлз», буде таким надихаючим. Я також хотів би всім нагадати, що наша місія — забезпечити проведення наступного пісенного конкурсу Євробачення 2024 у Києві, - сказали учасники гурту.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко також привітав обрання Ліверпуля.

Я вітаю рішення BBC з обрання міста проведення Євробачення-2023. Впевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції та особливості України в ньому. Кожному українцю шкода, що наша країна не може прийняти змагання через постійні атаки росії. Кожен українець чекає на перемогу, щоб мати змогу дійсно відсвяткувати цю подію, - написав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?