Kalush Orchestra на сцені Євробачення-2022 закликав врятувати бійців "Азовсталі"
Категорія
Культура
Дата публікації

Kalush Orchestra на сцені Євробачення-2022 закликав врятувати бійців "Азовсталі"

Kalush Orchestra на сцені Євробачення-2022 закликав врятувати бійців "Азовсталі"
Джерело:  online.ua

Представники України на Євробаченні-2022 гурт Kalush Orchestra у фіналі звернулися до міжнародної спільноти із потужним закликом врятувати захисників Маріуполя, які зараз перебувають на заводі "Азовсталь".

Джерело: Інстаграм-сторінка suspilne.eu

Kalush Orchestra попросили світ врятувати бійців "Азовсталі"

Kalush Orchestra не побоявся можливої дискваліфікації і гучно заявив про трагедію "Азовсталі".

Так, у фіналі конкурсу соліст колективу Олег Псюк після виступу подякував публіці та звернувся до міжнародної спільноти з проханням врятувати захисників Маріуполя, які тримають оборону уже майже 3 місяці.

Я хочу попросити у вас всіх. Будь ласка, допоможіть українському Маріуполю. Допоможіть "Азовсталю". Зараз! – закликав артист.

Не можна не звернути увагу на те, що на останніх секундах мікрофон Олега хотіли виключити, оскільки слова було чути не чітко.

Як уже згадувалося раніше, після виступу у першому півфіналі гурт почали критикувати за те, що на конкурсі не згадують про трагедію в Маріуполі. Однак, що важливо розуміти, згідно з правилами конкурсу, учасникам заборонено відкрито "політизувати" шоу, тому війну в Україні організатори стараються оминати.

Тому, щоб уникнути дискваліфікації чи штрафу хлопці з гурту на сцені не говорили про війну в Україні. Натомість за день до другого півфіналу у своєму інстаграмі вони опублікували фото поранених бійців "Азосталю" та закликали організувати процедуру екстракції, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?