Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти РФ: що туди увійде
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти РФ: що туди увійде

Єврокомісія представила десятий пакет санкцій проти РФ: що туди увійде
Джерело:  online.ua

Єврокомісія представила 10-й пакет санкцій проти Росії. Він містить торговельні заборони та контроль за експортом технологій на суму 11 мільярдів євро.

Джерело: Єврокомісія

Що увійде до нового пакету санкцій проти РФ

У Єврокомісії повідомили, що 10-й пакет санкцій стосуватиметься банківського сектору, доступу до технологій подвійного призначення та передових технологій.

Санкції пропонують запровадити проти майже 100 додаткових фізичних та юридичних осіб, відповідальних за військову діяльність, політичні рішення, пропаганду та дезінформацію.

Новий пакет знову завдасть сильного удару по російському військовому і оборонному сектору, відповідальному за розробку безпілотників, націлених на цивільне населення і цивільну інфраструктуру, - повідомили в Єврокомісії.

Це включає повну заборону експорту для іранських підприємств, які беруть участь у виробництві та постачанні безпілотників до Росії.

У 10-у пакеті санкцій:

  • Нові заборони на експорт промислових товарів.

  • Подальші обмеження експорту технологічної продукції, знайденої на полі бою (включно з санкціями проти іранських організацій, пов'язаних з Корпусом вартових ісламської революції).

  • Внесення до списку путінських пропагандистів і воєначальників.

  • Нові заходи для запобігання обходу санкцій.

  • Поширення експортного контролю на іранські компанії.

Раніше повідомлялося, що ЄС планує запровадити санкції проти чотирьох російських банків, серед яких найбільший приватний банк Росії Альфа-банк, заснований мільярдером Михайлом Фрідманом.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?