Єврокомісія у червні дасть відповідь стосовно заявки України на членство
Категорія
Україна
Дата публікації

Єврокомісія у червні дасть відповідь стосовно заявки України на членство

Єврокомісія у червні дасть відповідь стосовно заявки України на членство
Джерело:  online.ua

Єврокомісія має 8 або 15 червня надати власні висновки стосовно отримання Україною, Молдовою та Грузією статуса кандидата на вступ до ЄС.

Джерело: Twitter-сторінка кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка

Україна вже в червні отримає відповідь щодо членства в ЄС

Статус "потенційного кандидата" для України є більш вірогідним і прийнятним для деяких країн-членів ЄС, що поміщає країну в один "кошик" із Боснією та Косовом, - зазначає журналіст.

Україна завершила заповнення другої і фінальної частини опитувальника для отримання статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Окрім цього у середу, 18 травня, Єврокомісія має намір запропонувати надання Україні нового пакету фінансової допомоги.

Зазначається, що допомога включатиме нові кредити для надання негайної ліквідності Києву і зобов'язання з довгострокового фінансування відновлення країни.

Розмір короткострокової фінансової підтримки все ще визначається, але два чиновники, знайомі з обговореннями, сказали Reuters, що вони очікують, що вона буде приблизно покривати фінансові потреби України протягом двох місяців, в основному за рахунок кредитів.

За даними джерел, гроші будуть надходити з бюджету ЄС і від урядів ЄС. Таким чином, вирішено відмовитися від планів, згідно з якими, що кошти можуть бути залучені на ринку з випуском спільних облігацій, забезпечених бюджетом ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?