Єврокомісія заблокувала 1,5 млрд євро позики для України — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія заблокувала 1,5 млрд євро позики для України — Bloomberg

Єврокомісія заблокувала 1,5 млрд євро позики для України — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що керівництво Європейської комісії заблокувало видачу 1,5 млрд євро кредиту для України.

Джерело: Bloomberg  з посиланням на своїх інсайдерів

Єврокомісія блокує масштабну позику для України

За словами редакції інформаційної агенції, наразі "обережність переважає над невідкладними потребами країни".

Журналісти звертають увагу на те, що запропонований кредит був заблокований бюджетним підрозділом Єврокомісії через побоювання щодо його фінансової надійності.

Як відомо, у більшості випадків такі позики виділяє Європейський інвестиційний банк для операцій за межами ЄС в розмірі не більше 9% від загального обсягу фінансування.

Цього разу комісія хоче виділити 70% від загальної суми – як це було з попередньою пропозицією в мільярд євро. Представник комісії заявив, що ЄС має переконатись, що він зможе покрити збитки у разі дефолту України. Комісія шукає альтернативні рішення, щоб поділити частину додаткових ризиків, пов'язаних із цими кредитами, - йдеться в повідомленні.

Як вдалося дізнатися журналістам, офіційний Брюссель уже був змушений тимчасово знизити обсяг екстреного фінансування, яке він спрямовує на допомогу Україні, оскільки пропозиція минулого тижня у розмірі мільярда євро була припинена, оскільки влада ФРН заблокувала більший пакет у розмірі майже 9 млрд євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?