Євроконтроль прогнозує обмеження польотів над Україною до 2029 року
Категорія
Україна
Дата публікації

Євроконтроль прогнозує обмеження польотів над Україною до 2029 року

Євроконтроль прогнозує обмеження польотів над Україною до 2029 року
Джерело:  online.ua

Згідно з оновленням семирічного прогнозу Євроконтролю 2023-2029 років, прогнозується, що обмеження в повітряному просторі України, Білорусі, Росії та Молдови зберігатимуться до 2029 року.

Джерело: Євроконтроль

Обмеження в повітряному просторі над Україною прогнозуються до 2029 року

Європейська організація з безпеки аеронавігації випустила звіт, у якому спрогнозувала, що певні обмеження у повітряному просторі України, Білорусі, Росії та Молдови збережуться до 2029 року.

Повідомляється, що даний прогноз Євроконтролю є оновленням попереднього 7-річного прогнозу восени 2022 року.

Серед основних факторів, які впливають на діапазон прогнозу є і російське вторгнення в Україну.

Повідомляється, що обмеження повітряного простору України, Росії, Білорусі та Молдови залишаються до кінця горизонту прогнозу 2029 року.

Також у звіті відмічається загальне погіршення економічної ситуації, зокрема зменшення прогнозу ВВП на 2023 та 2024 роки через вплив перебоїв з енергопостачанням, вищої інфляції та пов’язаного з цим падіння довіри.

Повідомляється, що високі ціни на енергоносії та криза вартості життя також впливають на попит на подорожі та погіршення роботи ключових вантажних перевізників.

Ключові фактори, які впливають на прогноз

Окрім вищезгаданого російського повномасштабного вторгнення в Україну і наслідків, які з нього витікають на діапазон прогнозу Євроконтролю також впливають такі фактори:

Постпандемічне відновлення, зокрема Азіатсько-Тихоокеанського регіону, постраждалого від закриття повітряного простору, комерційних авіакомпаній (пасажири повертаються до звичайних рейсів, що стабілізувало ситуацію) та поповнення кількості персоналу.

Екологічні причини теж суттєво вплинули на прогноз, оскільки податки, встановлені деякими урядами для захисту навколишнього середовища, впливають на внутрішні рейси.

Вплив на ціни квитків на далекі рейси стримує попит на авіаперельоти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?