Європа імпортує рекордну кількість російського газу — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Європа імпортує рекордну кількість російського газу — ЗМІ

Європа імпортує рекордну кількість російського газу — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Європейські країни імпортують рекордні обсяги російського скрапленого газу — на 40% більше ніж минулого року.

Джерело: Financial Times

Країни Європи імпортують рекордну кількість російського газу

За даними видання, імпорт російського скрапленого природного газу зріс більш ніж на 40 %у період з січня по жовтень 2022 року порівняно з аналогічним періодом 2021 року, а це свідчить про те, що регіон не повністю позбувся залежності від російських енергоресурсів.

Російський СПГ становив 16% європейського морського імпорту за цей період. Незважаючи на те, що загальний обсяг у 17,8 мільярдів кубометрів становив лише частку від 62,1 мільярдів кубометрів газових потоків по трубопроводах за цей час, він, тим не менш, залишає Європу залежною від російських енергоресурсів.

Одного разу Путін може прокинутися і сказати: "Ми припинимо надсилати СПГ до Європи", змусивши регіон купувати на ще дорожчому спотовому ринку, — сказала науковиця Центру глобальних досліджень в Колумбійському університеті Анн-Софі Корбо.

Вона додала, що Росія також може перевляти газ за низькими цінами Бангладешу, Пакистану та іншим країнам, які переживають дефіцит природного палива, тим самим політично тиснучи на європейців.

Санкції проти російського газу не вводилися через його важливість для енергетичної безпеки деяких європейських країн.

Російська влада скористалася цим, поступово скорочуючи потік через трубопроводи після вторгнення в Україну, підвищуючи ціни та посилюючи кризу вартості життя на всьому континенті.

Нагадаємо, нещодавно європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявила, що Європейський Союз нарешті зміг досягти енергетичної незалежності від Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?