Норвегія надасть Україні 200 млн доларів на закупівлю газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Норвегія надасть Україні 200 млн доларів на закупівлю газу

Норвегія надасть Україні 200 млн доларів на закупівлю газу
Джерело:  online.ua

Норвегія допоможе Україні із закупівлею газу на зиму, надавши фінансування у розмірі 2 млрд норвезьких крон (195 млн доларів).

Джерело: уряд Норвегії

Норвегія дає гроші для закупівлю газу Україні

Міністр фінансів Норвегії Трюгве Слагсволд Ведум підписав угоду, яка гарантує Україні допомогу у закупівлі газу взимку на суму 2 млрд норвезьких крон, - повідомляють в уряді.

Норвезька підтримка надається через Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), і сьогодні в Осло віце-президент Юрген Рігтерінк підписав угоду від імені банку. Норвегія є другим за величиною донором ЄБРР в Україні.

Зараз в Україні зима по-справжньому настає. Росіяни перетворили енергетику на зброю війни і використовують атаки на критичну інфраструктуру як засіб зламати Україну. Це дуже серйозні порушення міжнародного права і великий виклик для українського народу. Тому наша підтримка енергопостачання має велике значення для України, – каже міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гюітфельдт.

міністр фінансів Трюгве Слагсволд Ведум зазначив, що Україна спеціально просила Норвегію про внесок на закупівлю газу цієї зими.

Часова перспектива критична, і ми дуже раді, що Європейський банк реконструкції та розвитку стає партнером для здійснення закупівель газу. Важливо, щоб підтримка надавалася через визнану на міжнародному рівні організацію, яка забезпечує ефективне та прозоре використання грошей, - сказав він.

ЄБРР тісно співпрацює з Україною та зобов’язався надати фінансовий пакет у розмірі трьох мільярдів євро у 2022-2023 роках, щоб допомогти економіці України функціонувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?