У Норвегії затримали росіянина за незаконне фото аеропорту за допомогою дрона
Категорія
Світ
Дата публікації

У Норвегії затримали росіянина за незаконне фото аеропорту за допомогою дрона

У Норвегії затримали росіянина за незаконне фото аеропорту за допомогою дрона
Джерело:  online.ua

Норвезька поліція вдруге за тиждень заарештувала росіянина в аеропорту арктичного міста Тромсе. Росіянин проводив зйомку аеропорту за допомогою дрона, на його картках пам’яті також знайшли фото військового гелікоптера Норвегії.

Джерело: Reuters

У Норвегії затримали росіянина за незаконну зйомку аеропорту

Поліція вилучила велику кількість фотографічного обладнання, включаючи дрон і кілька карт пам'яті, під час арешту 51-річного чоловіка, який зізнався, що керував безпілотником у Норвегії, повідомила поліція.

Закони про санкції забороняють російським компаніям або громадянам експлуатувати літальні апарати в Норвегії.

Серед вилучених матеріалів, які ми переглянули, ми бачили фотографії з аеропорту Кіркенеса та фотографії гелікоптера Bell сил оборони, — сказав прокурор поліції Джейкоб Берг у заяві.

За словами Берга, до справи також залучена Служба безпеки поліції Норвегії.

За їх словами, поліція вимагає від суду ухвали про затримання чоловіка на чотири тижні.

Обвинувачений розповів поліції, що в'їхав у Норвегію через північний прикордонний пункт Стурскуг у четвер і прямував до арктичного архіпелагу Шпіцберген.

Це другий за тиждень арешт російського громадянина за керування безпілотниками в Норвегії, ще одного чоловіка затримали на два тижні після арешту на прикордонному переході Стурскуг.

Норвегія підвищила рівень пильності після низки спостережень безпілотників поблизу її нафтогазової інфраструктури за останні тижні та у відповідь на витік 26 вересня на газопроводі Nord Stream у Балтійському морі.

Норвегія зараз є найбільшим постачальником газу в Європу після різкого скорочення потоків з Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?