Норвегія обмежує використання своїх портів суднами РФ після атаки на Північні потоки
Категорія
Світ
Дата публікації

Норвегія обмежує використання своїх портів суднами РФ після атаки на Північні потоки

Норвегія обмежує використання своїх портів суднами РФ після атаки на Північні потоки
Джерело:  online.ua

Норвегія введе обмеження для російських рибальських суден, які використовують її порти, через посилення заходів безпеки після ймовірного саботажу на газопроводах Nord Stream у Балтійському морі.

Джерело: Reuters 

Норвегія обмежить доступ РФ до своїх портів

Російським рибальським суднам тепер буде дозволено відвідувати лише три з кількох десятків портів уздовж узбережжя Норвегії, і вони повинні пройти перевірку безпеки.

Про це заявила міністр закордонних справ Аннікен Гюйтфельдт на прес-конференції.

Вона не ввела повної заборони на російські судна, чого вимагали деякі експерти з безпеки та опозиційні політики, які стверджували, що існує ризик шпигунства та нових диверсій.

Певний доступ був потрібен, оскільки спільне управління рибними запасами залишається важливим, сказала Гютфельдт. І, перевіряючи судна, Норвегія також намагатиметься запобігти контрабанді санкційних товарів назад до Росії, додала вона.

Норвегія, постачальник газу номер один у Європі та великий світовий виробник нафти, розгорнула свій флот, військово-повітряні сили та військових для захисту своєї енергетичної промисловості у відповідь на витоки з Nord Stream, які були диверсією.

Норвезька поліція також розмістила системи виявлення дронів на морських платформах для розслідування недавніх порушень безпеки.

Неприйнятні анексії Росії в Україні, атаки на газопроводи в Балтійському морі та посилення активності безпілотників змусили уряд ще більше посилити безпеку, – сказала Гюйтфельдт.

Російські рибальські судна часто доставляють свій улов у норвезькі порти, що приносить користь місцевій економіці. Норвегія звільнила їх від європейських санкцій, накладених на комерційне судноплавство після вторгнення Росії в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?