Затриманий у Норвегії "бразильський вчений" виявився офіцером ГРУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Затриманий у Норвегії "бразильський вчений" виявився офіцером ГРУ

Затриманий у Норвегії "бразильський вчений" виявився офіцером ГРУ
Джерело:  online.ua

Співробітник норвезького Арктичного університету Тромсе, який називав себе професором із Бразилії Жозе Ассіса Джіаммаріа, насправді виявився громадянином Росії Михайлом Мікушиним, кадровим офіцером Головного розвідувального управління РФ. Його затримали у жовтні.

Джерело:  The Insider

Жозе Ассіса Джіаммаріа виявився офіцером ГРУ

Як вдалося дізнатися іноземним розслідувачам, Мікушин народився в Єкатеринбурзі і 1994 року закінчив школу.

У 26-річному віці він переїхав до Москви, де мешкав в офіцерському гуртожитку при Військово-дипломатичній академії ГРУ у корпусі, де зареєстровані офіцери, які проходять навчання на 1-му факультеті академії, що готує офіцерів для роботи за кордоном як розвідників під дипломатичним прикриттям та розвідників-нелегалів.

У 2006 році Мікушин випустився з академії і зміг отримати бразильський паспорт на тій підставі, що нібито має мати-бразилійку. Мікушин вивчив португальську мову. У 2011 році Мікушин відправився вчитися в Канаду до Університету Калгарі. Якийсь час Мікушин займався "дослідницькою" роботою в Канаді і в 2019 році навіть опублікував статтю, яка доводить необхідність нових військових баз в Арктиці, - йдеться в матеріалі.

Окрім того, наголошується, що рік тому Мікушин приїхав у Норвегію для дослідницької програми в Університеті Тромсе.

До прикладу, нещодавно офіцер ГРУ брав участь у тренінгу у Вільнюсі, який організували за підтримки офіційного Брюсселю - він був присвячений "гібридній війні".

Варто зазначти, что однією з головних тем заходу було, наприклад, "як реагувати у разі саботажу на газопроводі „Північний потік".

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?