Європарламент визначився з принципами майбутніх відносин з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент визначився з принципами майбутніх відносин з Росією

Європарламент визначився з принципами майбутніх відносин з Росією
Джерело:  online.ua

Комітет Європарламенту з міжнародних справ підготував проєкт рекомендацій щодо вибудовування довгострокової стратегії ЄС у відносинах з Росією. У документі прописаний план протидії російській агресії, санкційна політика і пропозиції про захист демократії в РФ.

Джерело: офіційний сайт Європейського парламенту

Європарламент пропонує керівництву Євросоюзу вибудовувати відносини з РФ на наступних принципах:

  • Стримування російської загрози - керівництву ЄС рекомендують разом з НАТО та іншими партнерами потіжно протидіяти агресивній політиці Росії і чинити на неї тиск задля повернення окупованих територій східних сусідів ЄС. Пропонується відключення Росії від системи SWIFT, вжиття заходів для зниження залежності від російських нафти і газу - блокування Північного потоку-2.

  • Боротьба з гібридними погрозами Росії в ЄС та сусідніх країнах.

  • Захист демократії. Пропонується ініціювати міжнародні розслідування злочинів, скоєних режимом Путіна проти народу Росії, а також запустити Вільне російське телебачення з цілодобовим мовленням для протидії путінської пропаганди.

Також керівництву ЄС рекомендовано без зволікання визнати незаконним новий склад Держдуми після осінніх виборів в РФ, якщо вони будуть визнані сфальсифікованими, після чого відсторонити цю країну від участі в ПАРЄ. Крім того, на думку авторів доповіді, Росії необхідно озвучити вигоди від запуску демократичних змін. Зокрема, спростити візовий режим, запустити програми інвестування в торгівлю і узгодити умови стратегічного партнерства.

Реакція Росії на рекомендації Європарламенту

Представники Держдуми РФ сформульовані Європарламентом принципи вибудовування відносин з Російською Федерацією назвали "політичним словоблуддям". У Москві вважають, що Брюссель не влаштовує незалежність Росії, і попереджають, що будуть відповідати на невизнання ЄС російських інститутів влади.

Глава комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький обурений позицією ЄП. Він загрожує, що команда Путіна відповість на "грубе вторгнення в справи суверенної держави".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?