Європарламент закликав звільнити ув'язненого в РФ публіциста Володимира Кара-Мурзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент закликав звільнити ув'язненого в РФ публіциста Володимира Кара-Мурзу

Європарламент закликав звільнити ув'язненого в РФ публіциста Володимира Кара-Мурзу
Джерело:  online.ua

20 квітня Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою звільнити російських опозиціонерів Володимира Кара-Мурзу, Олексія Навального та інших політичних ув'язнених у Росії.

Джерело: ERR

Кара-Мурзу та Навального закликали звільнити з-під варти

Депутати також закликали Раду ЄС запровадити санкції проти російських суддів, прокурорів та осіб, відповідальних за переслідування та тортури.

У резолюції йдеться про те, що здоров'я Володимира Кара-Мурзи та Олексія Навального швидко погіршується через жорстоке поводження та відсутність належної медичної допомоги: у Кара-Мурзи діагностовано поліневропатію, а у Навального – підозру на отруєння.

У прийнятій резолюції депутати звертаються до країн ЄС із закликом надавати гуманітарні візи та іншу підтримку російським дисидентам, яким загрожує політичне переслідування.

Також депутати просять Євросоюз та Велику Британію координувати зусилля щодо звільнення Володимира Кара-Мурзи, якого засудили до 25 років колонії.

У голосуванні взяли участь 553 депутати, з них резолюцію підтримали 508, 14 висловилися проти, 31 утримався.

Кримінальне переслідування Володимира Кара-Мурзи

17 квітня Московський суд засудив опозиційного політика та публіциста Володимира Кара-Мурзу до 25 років позбавлення волі.

Кара-Мурзу заарештували 22 квітня 2022 року за звинуваченням у поширенні "фейків" про російську армію.

Також проти нього було висунуто звинувачення у державній зраді та здійсненні діяльності "небажаної" організації (він був координатором руху "Відкрита Росія").

Кара-Мурза не визнав провину і вважає своє переслідування політично мотивованим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?