У Білорусі засудили Тихановську до 15 років за ґратами
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білорусі засудили Тихановську до 15 років за ґратами

У Білорусі засудили Тихановську до 15 років за ґратами
Джерело:  online.ua

Мінський міський суд засудив Світлану Тихановську на 15 років позбавлення волі. Згідно з рішенням суду, вона має відбувати покарання у колонії загального режиму.

Джерело: Belta

Вирок суду стосовно Тихановської

За повідомленням, білоруську політичну діячку у вигнанні Світлану Тихановську засуджено на 15 років позбавлення волі, її соратника, білоруського дипломата Павла Латушка – на 18.

Зазначається, що обвинувачених визнано винними у нібито скоєнні низки злочинів, таких як:

  • змова, скоєна з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом,

  • створення нібито екстремістського формування та керівництво ним,

  • публічні заклики до захоплення державної влади та вчинення дій, спрямованих на "заподіяння шкоди національній безпеці" Білорусі,

  • заклик до застосування санкцій щодо Білорусі, фізичних та юридичних осіб, що проживають на її території та поширення матеріалів, що містять такі заклики.

  • навмисні дії, спрямовані на порушення соціальної ворожнечі та ворожнечі за ознакою іншої соціальної належності, скоєних групою осіб.

 Що відомо про Тихановську

Світлана Тихановська – білоруська політична діячка, кандидатка в президенти Білорусі, що наразі перебуває у вигнанні. Дружина білоруського опозиціонера, політичного в'язня Сергія Тихановського, якого у грудні 2021 року засудили до 18 років ув'язнення.

Вона заявила, що балотуватиметься замість свого засудженого чоловіка.

Вибори 2020 року були визнані сфальсифікованими на користь Лукашенка, який влаштував репресії проти незгодних протестувальників.

З того часу Тихановська перебуває за кордоном, де здійснює фактичну політичну діяльність.

Деякі західні країни визнали її легітимною представницею Білорусі.

1 березня у Брюсселі відбулося відкриття місії "За демократичну Білорусь", яка представляє інтереси об'єднаної білоруської опозиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?