Білоруси не мають ніякого бажання воювати проти українців – Данілов
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруси не мають ніякого бажання воювати проти українців – Данілов

Білоруси не мають ніякого бажання воювати проти українців – Данілов
Джерело:  online.ua

Диктатор Володимир Путін намагається всіляко втягнути збройні сили Білорусі у війну проти України. Проте лідер держави Олександр Лукашенко розуміє тяжкість наслідків такого кроку та відмовляється від участі у воєнному конфлікті.

Джерело: секретар РНБО Олексій Данилов

Білорусь не має бажання вступати у війну

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що вважає, що втручання Білорусі у війну проти України малоймовірне, незважаючи на всілякі умовляння уряду РФ.

Незважаючи на те, що Путін постійно хоче його умовно "згвалтувати", щоб він прийняв ті чи інші потрібні рішення РФ, Лукашенко розуміє, чим це все може закінчитися. І тому я не думаю, що Путіну вдасться дотиснути його. Навіть не знаю, що має статися, щоб Путіну це вдалося, - зазначив Данилов.

За словами Олексія Данилова, білоруський народ не має бажання вступати у війну проти України. У відповідь на це український уряд не планує військових операцій проти Білорусі.

Для нас це дуже небезпечна ситуація з урахуванням того, що ми маємо сьогодні величезну лінію фронту саме з РФ. Я б відокремлював білоруський народ від білоруської влади. Багато білорусів воюють на нашому боці, і ми за це їм вдячні, – нагадав Данилов.

Що відомо про пересування військової техніки на території Білорусі

Вночі 21 лютого у Білорусі було зафіксовано рух чотирьох колон, що складаються з бойової техніки Збройних сил Республіки Білорусь. Призначення їхнього маршруту було однозначне: зміцнити кордон із Литвою.
Четыре колонны с военной техникой Беларуси отправились из Минска в сторону границы с Литвой. Речь идет о около 74 единицах.
Хотя Минобороны Беларуси не называет конкретную воинскую часть, по данным мониторинговой группы, речь идет о 358-м отдельном механизированном батальоне 120-й бригады, который дислоцируется в микрорайоне Уручье, Минск.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?