Тихановська закликала білорусів вийти на антивоєнну акцію 24 лютого
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська закликала білорусів вийти на антивоєнну акцію 24 лютого

Тихановська закликала білорусів вийти на антивоєнну акцію 24 лютого
Джерело:  online.ua

Легітимна президентка Білорусі Світлана Тихановська закликала білорусів, які вимушені були покинути країну після 2020 року, вийти на антивоєнну акцію 24 лютого, щоб продемонструвати свою підтримку народу України, який уже рік стримує російських загарбників та продовжує боротьбу за демократичне майбутнє усього світу.

Джерело: Motolko Help

Більшість білорусів підтримують Україну у війні проти РФ

Ми ніколи не забудемо той день, як і цей рік. За цей час білоруси всередині країни та за кордоном розгорнули справжній антивоєнний рух: рейкові партизани, збір та передача відомостей про пересування військової техніки супротивника, інформаційна робота. Безперечно, білоруські волонтери та добровольці, абсолютна більшість білорусів стали на бік України, - наголосила президентка РБ.

Вона також звернула увагу на те, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко у відповідь на це лише продовжив і посилив підтримку очільника Кремля Володимира Путіна та репресії проти білорусів: тисячі було затримано, сотні незаконно засуджено до тривалих термінів, навіть за коментарі у соцмережах, за солідарність.

Тихановська закликає білорусів підтримати антивоєнну акцію 24 лютого

Саме тому Світлана Тихановська закликає білорусів, які були змушені залишити країну після 2020 року, завтра, 24 лютого, вийти на мітинги та акції солідарності з народом України.

Фото - скриншот

Завтра буде рік, як іде війна, якої не повинно бути взагалі. І білоруси про це не забувають. У нашій країні, де за жовто-сині стрічки дають добу, а за пісню гурту «Океан Ельзи» заводять кримінальну справу, не можна виходити з національними прапорами України та Білорусі. Але це можна зробити за кордоном. Тому завтра білоруси вийдуть в Австрії, Бразилії, Великій Британії, Німеччині, США, Ірландії, Італії, Латвії, Литві, Норвегії, Польщі, Фінляндії, Франції, Чорногорії, Швеції, Естонії та інших країнах світу. Приєднуйтесь і ви! — закликає лідерка Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?