Путін визнав у вузькому колі провал бліцкригу в Україні — FT
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін визнав у вузькому колі провал бліцкригу в Україні — FT

Путін визнав у вузькому колі провал бліцкригу в Україні — FT
Джерело:  online.ua

Володимир Путін спочатку розраховував захопити Київ за кілька днів, але пізніше, після перших провалів, у вузькому колі визнав, що помилився у своїх очікуваннях.

Джерело: Financial Times

Путін визнав свій провал в перші дні війни

Початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну було зафіксовано 24 лютого 2022 року, після того, як Володимир Путін звернувся до нації та оголосив про початок операції із "захисту російського народу" в Україні.

Деякі представники еліти РФ повідомили джерелу видання, що у перші дні війни Путін визнав свою помилку після початкових провалів на фронті.

Вище керівництво Кремля дізналося про вторгнення лише тоді, коли того ранку по телевізору побачило, як Путін оголосив про "СВО", - йдеться у матеріалі.

Що відбувалось в перші дні війни в Кремлі

За інформацією авторів статті, 24 лютого 2023 року кілька десятків олігархів зібралися в Кремлі на зустріч, усвідомлюючи, що вторгнення в Україну може призвести до накладення західних санкцій.

Перед зустріччю один із олігархів поцікавився у Лаврова, чому Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну, проте на це запитання міністр не мав відповіді. Він також уточнив, як Путін міг так детально спланувати масштабне вторгнення, коли більшість чиновників у Кремлі, економічний кабінет та бізнес-еліта не вважали таку можливість реальною.

Згідно з інформацією журналістів, згідно з планом Путіна, війська РФ мали швидко і відносно без втрат захопити Київ протягом кількох днів. Однак коли стало очевидно, що план не спрацював, Путін не дав жодних ознак того, що збирається відступати.

Однак після того, як початковий план Володимира Путіна провалився, він почав шукати нові пояснення, щоб виправдати військові зусилля, стверджуючи, що він не мав іншого вибору.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?