Україна рухається до перемоги: Зеленський натякнув на майбутній контрнаступ ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна рухається до перемоги: Зеленський натякнув на майбутній контрнаступ ЗСУ

Україна рухається до перемоги: Зеленський натякнув на майбутній контрнаступ ЗСУ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу на те, що він, його команда та Збройні сили України повинні зробити все можливе, щоб навесні став очевидним рух України до перемоги у війні проти Російської Федерації.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський натякнув на майбутній контрнаступ ЗСУ уже навесні 2023 року

За словами президента, 15 лютого став підготовчим днем щодо більш тривалої перспективи: йдеться про оборонні питання, економічні питання – з прицілом на весну.

Ми маємо зробити весну такою, щоб дійсно відчувалося, що Україна рухається до перемоги. Це стосується підготовки наших Сил оборони, постачання зброї для нашої держави і нашої стратегічної ініціативи у війні. Будь-які намагання Росії перехопити ініціативу маємо зламати. І я впевнений, що ми це зробимо. Ворог зараз вже втрачає стільки своїх людей і сил, що по всій Росії скоро буде складно знайти, наприклад, "морпєха". І наше завдання – зробити так, щоб все менше знаходилось там і бажання утримувати в окупації українські території. Звільнення нашої землі – це мета, над реалізацією якої працюємо щодня, - наголосив український лідер.

У ISW пояснили, що може завадити контрнаступу ЗСУ

Як повідомляють представники Інституту вивчення війни (ISW), американські військові фахівці у сфері оборонного планування стурбовані рішенням ЗСУ продовжувати обороняти Бахмут, оскільки це, на їхню думку, це може завадити проведенню весняного контрнаступу українських сил.

Однак, як вважають самі експерти ISW, рішення продовжувати обороняти Бахмут, цілком можливо, є стратегічно обґрунтованим, попри масштабні втрати.

Зокрема, через потужну оборону міста злочинна російська армія вимушена була задіяти більшу частину найманців з ПВК "Вагнер" та залучити елітні повітряно-десантні для підтримки наступальних операцій, - зазначають американські аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?