Європарламент запропонує ввести санкції проти Шрьодера та ексглави МЗС Австрії
Категорія
Світ
Дата публікації

Європарламент запропонує ввести санкції проти Шрьодера та ексглави МЗС Австрії

Європарламент запропонує ввести санкції проти Шрьодера та ексглави МЗС Австрії
Джерело:  online.ua

Члени Європарламенту хочуть закликати 27 країн-членів ЄС включити колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера та колишню главу МЗС Австрії Карін Кнайсль до санкційного списку ЄС, до якого вже входять численні російські олігархи. 

Джерело: WELT

Шрьодера та Кнайсль хочуть включити до санкційного списку

У проекті резолюції, йдеться, що після відставки низки західних політиків з посад у російських корпораціях депутати «настійно вимагають, щоб інші, як Карін Кнайсль та Герхард Шредер, зробили те ж саме».

Кнайсль з минулого року входить до наглядової ради російської державної нафтової компанії "Роснєфть". Шрьодер там голова наглядової ради. Кнайсль також відома тим, що на своєму весіллі вона танцювала з президентом РФ Владіміром Путіним.

Проєкт є реальним сигналом з Європи. Колишні канцлери повинні продовжувати думати про благополуччя своєї держави після свого терміну, - кажуть депутати.

Володимир Путін на весіллі Карін Кнайсль (фото — commons.wikimedia.org)

У разі, якщо Шредер і Кнайсль залишаться на своїх посадах, євродепутати закликають Раду ЄС "розширити список людей, які постраждали від санкцій ЄС, включивши в нього членів правління великих російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські кошти".

Шрьодер і Кнайсль поки що відмовилися залишити свої посади.

Резолюцію планують ухвалити на пленарній сесії у четвер. Потім проєкт мають затвердити представники 27 країн-членів. Зробити це буде можливість на зустрічі в п’ятницю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?