Європейський боксерський союз ухвалив рішення щодо участі РФ і Білорусі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Європейський боксерський союз ухвалив рішення щодо участі РФ і Білорусі

Європейський боксерський союз ухвалив рішення щодо участі РФ і Білорусі
Джерело:  online.ua

Керівна організація в європейському боксі – Європейський боксерський союз (EBU) – вирішила продовжити обмеження для білоруських і російських спортсменів на невизначений термін.

Джерело: віце-президентка Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова

Європейський боксерський союз ухвалив рішення щодо участі РФ і Білорусі

Продовжити відсторонення боксерів із Росії та Білорусі від усіх змагань під егідою EBU вирішили на засіданні ради директорів організації. Керівний орган союзу залишив у силі попередні рішення EBU.

Європейський боксерський союз торік у березні відсторонив росіян і білорусів від змагань у відповідь на воєнну агресію РФ щодо України. Боксери з Росії та Білорусі були виключені з усіх рейтингів організації, а також були позбавлені права на ліцензовані поєдинки. Тепер ці обмеження будуть чинними до кінця війни.

Президент EBU Пітер Штукі (Швейцарія) додав, що у питанні ізоляції російських і білоруських спортсменів, функціонерів не може бути жодних компромісів, доки в Україні триває війна. Усі члени Ради директорів EBU одноголосно підтримали збереження повного пакету санкцій, – написала Шатернікова.

ПАРЄ виступила за повний недопуск спортсменів РФ і Білорусі до Олімпіади

Це рішення ухвалили 71 голосами "за" та 4 "проти".

Відповідно до положень документу, Асамблея вважає, що участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських та Паралімпійських іграх у нинішніх умовах є немислимою, буде використана як інструмент пропаганди та де-факто унеможливить участь інших спортсменів, зокрема й українських.

ПАРЄ підкреслює, що відсутність відповідної суворої заборони спонукатиме російських громадян повірити, що світ готовий підтримувати зв’язки з Росією, незважаючи на її військову агресію проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?