Європол нарешті розкрив деталі своєї масштабної секретної спецоперації
Категорія
Світ
Дата публікації

Європол нарешті розкрив деталі своєї масштабної секретної спецоперації

Європол нарешті розкрив деталі своєї масштабної секретної спецоперації
Джерело:  online.ua

У багатьох країнах Європи відбулась масштабна поліцейська операція проти торгівлі дітьми. Згідно з останніми даними, вдалося затримати 388 підозрюваних. Поліцейська служба Європейського Союзу офіційно повідомила, що операція тривала 7 днів поспіль: з 5 й до 11 жовтня 2020 року. Окрім того, наголошується, що до секретної спецоперації долучили Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів (Frontex) спільно з правоохоронцями Великої Британії, Португалії та Іспанії. Варто звернути увагу на те, що найважливіша її ціль – викриття злочинних угруповувань, які займаються сексуальною експлуатацією дітей, використовують їх як робочу силу, а також втягують у жебрацтво та контрабанду. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Європолу.

"Національні органи влади контролювали кордони та основні транспортні вузли для виявлення потенційних жертв і підозрюваних у торгівлі людьми. Кожна країна адаптувала свою діяльність відповідно до форм торгівлі дітьми, які поширилися на національному рівні", – повідомляє пресслужба Європолу.

Масштабна секретна спецоперація допомогла виявити 249 потенційних жертв, з яких щонайменше 61 – неповнолітні. За словами представників поліції ЄС, що торгівлею дітьми займаються переважно їхні родичі. Окрім того, зазначається, що жертвами доволі часто стають неповнолітні біженці з-поза меж Європи.

"Європол координував спецоперацію та сприяв обміну інформацією між країнами-учасницями. Також він цілодобово та без вихідних надавав аналітичну й оперативну підтримку", – йдеться в офіційному повідомленні.

Варто нагадати, що Європол — це установа правопорядку Європейського Союзу, яка збирає інформацію щодо кримінальних злочинів. Що важливо розуміти, створення Європолу передбачено в Договорі про ЄС. З січня 1994 року він розпочав роботу як управління з боротьби з наркотиками, а згодом поширив свою діяльність на інші види кримінальної злочинності. Ще 11 років тому в Києві була підписана Угода між Україною та Європейським поліцейським офісом про стратегічне співробітництво.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олена Зеленська закликала кожного небайдужого взяти участь у благодійному продажу дитячих малюнків, щоб зібрати кошти на будівництво майданчика для дітей з особливими потребами в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?