Євросоюз екстрено скликає масштабний саміт через дії Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз екстрено скликає масштабний саміт через дії Путіна

Євросоюз екстрено скликає масштабний саміт через дії Путіна
Джерело:  online.ua

Представники членів Європейського союзу під час саміту 24-25 травня мають намір провести стратегічні дебати щодо РФ та детально обговорити "незаконні і провокаційні кроки" команди очільника Кремля Володимира Путіна. Це вказано в листі-запрошенні президента Європейської ради Шарля Мішеля лідерам держав.

Джерело: "ЄП"

Що відомо про новий саміт Євросоюзу

"Як було погоджено під час нашої відеоконференції в березні, ми проведемо стратегічні дебати по Росії. Незаконні та провокаційні кроки Росії тривають як в державах-членах ЄС, так і за їх межами, останнім з яких був у список так званих "недружніх держав", - сказано в листі-запрошенні.

За словами Шарля Мішеля, нову дискусію членів Європейського Союзу з цього приводу було б корисно супроводити звітом Високого представника та Комісії відповідно до п'ятьох керівних принципів відносин між Євросоюзом та РФ.

Чому спалахнув новий скандал між ЄС та Росією

Все почалося після того, як 14 травня російська влада внесла Сполучені Штати та Чехію до списку недружніх іноземних держав, а також обмежила можливість наймати на роботу у диппредставництва російських громадян.

Окрім того, наголошується, що цей документ забороняє наймати на роботу в дипломатичну місію Штатів громадян РФ і третіх країн.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш закликав лідерів країн Європейського союзу вислати щонайменше по одному російському дипломатові на знак солідарності з Прагою після скандалу у справі про вибухи на складах в Врбетіце.

Як відомо, тоді офіційна Прага вислала 18 російських дипломатів, а команда Володимира Путіна у відповідь оголосила персонами нон грата 20 співробітників посольства Чехії в Москві.

Трохи пізніше влада Чехії підтвердила, що висилає ще близько 70 співробітників російського посольства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?