У Путіна публічно пригрозили Чехії та Болгарії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна публічно пригрозили Чехії та Болгарії

У Путіна публічно пригрозили Чехії та Болгарії
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна пригрозила, що офіційна Москва не буде терпіти ставлення, яке демонструють Чехія та Болгарія. З таким попередженням виступив незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков в інтерв'ю програмі "Велика гра".

Джерело:  ТАСС

Чому РФ почала погрожувати Чехії та Болгарії

"Те, що зараз творять чехи, як до них приєднуються болгари, як до них в рамках цієї так званої горезвісної солідарності приєднуються балтійці та інші… Ми цього вже не терпимо. І ми чітко це демонструємо. І, як сказав Путін, так буде тепер далі"- наголосив Дмитро Пєсков.

Представник Володимира Путіна звернув увагу на те, що РФ не залишить без відповідної реакції "безпідставні і провокаційні" звинувачення з боку Чехії та Болгарії.

"Росія реагує і буде реагувати. Без реакції подібні абсолютно неприйнятні провокаційні кроки і абсолютно неприйнятні, безпідставні, бездоказові звинувачення (на адресу) Росії не залишаться", - пригрозив Дмитро Пєсков.

Окрім того, речник Кремля також почав скаржитися, що офіційний Вашингтон і члени Європейського Союзу вперто не хочуть сприймати бажання російської влади бути з ними в добрих відносинах.

Як уже згадувалося раніше, 28 квітня МЗС Болгарії офіційно повідомило про виклик російського посла. Це відбулось після того, як прокуратура Болгарії заявила, що припускає зв’язок між спробою отруїти торговця зброєю Еміліана Гебрева і вибухами на військових складах у Болгарії та Чехії, а також причетність до цих інцидентів громадян РФ.

Болгарська прокуратура наразі звинувачує 3 росіян в замаху на Гебрева в 2015 році з використанням речовини, дуже схожої на "Новачок".

Читайте також:

  • Влада Чехії заявила, що видворення командою очільника Кремля Володмира Путіна 20 співробітників посольства у Москві у відповідь на висилку Праги 18 російських співробітників посольства стало сильнішою реакцією, ніж очікувалося.

  • Офіційна Прага закликає країни Європейського Союзу негайно вислати дипломатів РФ.

  • Литва пропонує захистити Україну від РФ новими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?