Литва пропонує захистити Україну від РФ новими санкціями
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва пропонує захистити Україну від РФ новими санкціями

Литва пропонує захистити Україну від РФ новими санкціями
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликає владу Європейського Союзу до обговорення нових санкцій проти Росії, не чекаючи доки остання піде у наступ проти України. З такою пропозицією він виступив після відеоконференції міністрів закордонних справ країн ЄС.

Джерело:  Delfi

Литва хоче захистити Україну від РФ новими санкціями

Глава МЗС Литви закликав команду Волдимира Птуіна утриматися від ескалації на сході України.

"Ставлення та позиція України дуже спокійні, цілеспрямовані та гідні поваги", - наголосив політик.

На його переконання, санкції необхідно запроваджувати до перетину "червоних ліній".

"Я запропонував, щоб санкції, особливо у випадку з Україною, слід розглядалися не тільки при перетині "червоних ліній", іншими словами, коли атака вже почалася фізично і буде пізно сідати і думати про те, що Європа може сказати. Треба надіслати сигнал сьогодні: ми готові говорити про секторальні санкції, якщо "червоні лінії" будуть перетнуті. Сигнал повинен бути чітким, сильним і швидким", - заявив Габріелюс Ландсбергіс.

Що відомо про зустріч Кулеби з главами МЗС ЄС

Український дипломат Дмитро Кулеба запропонував Євросоюзу підготувати нові секторальні санкції проти Росії на тлі стягнення військ РФ до українського кордону.

Проте шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель після відеоконференції глав МЗС ЄС пояснив, що офіційий Брюссель поки не планує нових санкцій проти Росії через нарощування військових сил на кордоні України, а також через скандал у Чехії із російськими шпигунами, які підірвали склад боєприпасів.

Попри це представники Європейської народної партії (ЄНП) в Європейському парламенті вимагають провести дебати під час пленароного засідання наступного тижня через поточне нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?