Латвія пропонує заявити про перспективу членства України в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія пропонує заявити про перспективу членства України в НАТО

Латвія пропонує заявити про перспективу членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс озвучив пропозицію, що потрібно знову заявити про підтримку членства в НАТО для України і Грузії, як це було зроблено в Бухаресті в 2008 році. Він також звернув увагу на те, що Латвія завжди підтримувала ПДЧ для України і Грузії і підтримує сьогодні.

Джерело: "ЄП"

Латвія готова підтримати Україну на шляху до НАТО

"Пам'ятаю, як 2008 року це питання майже розкололо Альянс. Переговори і дискусії навколо нього і зараз будуть так само нелегкі, як і багато років тому. Але ми будемо працювати з нашими колегами в НАТО і дивитися, як ми зможемо допомогти Україні" - наголосив Едгарс Рінкевичс.

Дипломат також звернув увагу на те, що є країни, які підтримують ПДЧ для України, є країни, які поки думають, і є ті, які ставлять запитання.

За словами очільника МЗС Латвії, є і інші інструменти підтримки України, окрім ПДЧ.

"Запрошення президента України на зустріч із керівниками НАТО під час саміту Альянсу саме по собі стане дуже великим політичним сигналом. Я думаю, що ми повинні ще раз зробити те, що ми вже зробили в Бухаресті – заявити про перспективу членства в НАТО і для України, і для Грузії... У будь-якому разі ми будемо працювати, щоб і в ЄС, і в НАТО Україна отримала максимум можливого. Що зрештою вийде – подивимося" - підкреслив Рінкевичс.

Зеленський вважає, що НАТО залишив Україну наодинці з РФ

Нещдавно український лідер звернув увагу на те, ЗСУ "стримують єдину агресію у Європі", і це потрібно врахувати у контексті членства України в НАТО.

"Ми розуміємо, що Україна має відповідати стандартам НАТО, й проводимо необхідні реформи. Однак не можна зводити все лише до реформ, і особливо зараз, коли явно не реформи здатні не допустити розширення російської агресії", — наголосив президент України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?