Чехія закликає країни ЄС негайно вислати дипломатів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Чехія закликає країни ЄС негайно вислати дипломатів РФ

Чехія закликає країни ЄС негайно вислати дипломатів РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордоннихсправ і віцепрем’єр Чехії Ян Гамачек неочікувано для всіх зізнався, що просив своїх колег із Європейського Союзу розглянути можливість висилки російських дипломатів.

ДЖерело:  Sky News

Чому Чехія просить ЄС вислати російських дипломатів

"Ми дуже цінуємо голос Великої Британії, і ми чуємо подібну підтримку з боку Європейського Союзу та Сполучених Штатів... Ми звісно ж хотіли б просити про солідарність, і я попросив своїх колег також розглянути питання про вислання інших російських чиновників, які діють на їх території, але це, очевидно, рішення, яке мають прийняти ці окремі країни" – наголосив чеський дипломат.

Ян Гамачек не забув нагадати про те, що його команда вислала трьох росіян, коли офіційний Лондон попросив союзників приєднатися до масової висилки російських чиновників після отруєння "Новачком" подвійного агента Сергєя Скрипаля і його доньки.

"Ми розцінили це як знак підтримки та солідарності з Британією, на яку націлені ці злочинці... Очевидно, ми були б дуже раді побачити ... [подібну] реакцію наших союзників" – додав глава МЗС Чехії.

Що цікаво, шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель після відеоконференції глав МЗС ЄС запевняв журналістів, що Чехія не просила про скоординовану висилку російських дипломатів.

"Не було запиту на широке видворення російських дипломатів з усіх країн-членів" - стверджував головний дипломат Євросоюзу.

Що відомо про дипломатичний скандал між Чехією та РФ

18 квітня влада РФ оголосила 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата у відповідь на рішення Праги вислати 18 російських дипломатів через організацію агентами РФ вибухів на складі боєприпасів у 2014 році.

Офіційна Прага звинувачує РФ у організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії, та призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів.

Лише через 6,5 років влада Чехії офіційно звинуватила команду Путіна в організації цієї диверсії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?